ДГ”Зорница”

има дълга история на промени и преобразования. Началото е поставено на 1.ІХ.1987 год., когато пет групи от филиала на ЦДГ”Асенова крепост”, намиращи се в жк.Запад, се обединяват с две групи от ЦДГ”Осми март” в новата за Асеновград ЦДГ № 3, наречена по-късно ЦДГ”Зорница”.

ЦДГ”Зорница” е блокова детска градина. Групите се намират на първите етажи на бл.3/8, 4/8 и 5/8 в ж.к.Запад. И макар пространството да е тясно, сърцата и желанието за работа на целия педагогически екип са големи. С децата се работи пълноценно и всеотдайно!

През 2001 год. в структурата на ЦДГ”Зорница” се включва филиал, намиращ се в кв.Горни Воден, състоящ се от една група със смесен възрастов състав.

Повратна точка в историята на детската градина е датата 1.VІІ.2002 год., когато по решение на Общински съвет Асеновград групите от жк.Запад се преместват в сградата на Детска ясла № 3, намираща се на ул.“Княгиня Евдокия“ № 39. Създава се ОДЗ”Зорница” с една яслена и шест градински групи – пет в централната сграда и една градинска група във филиала в кв.Горни Воден.

ОДЗ”Зорница” е детската градина с най-много деца в Асеновград. Просторните помещения и дворни площадки предлагат много добри възможности за осъществяване на възпитателно-образователната работа с децата.

От 1.І.2012 год. отново имаме промяна – от състава на детското заведение отпадна филиала в кв.Горни Воден, който бе присъединен към ЦДГ”Радост”кв.Долни Воден. На 2.Х.2012 год. към ОДЗ“Зорница“ бе присъединена като филиал новопостроената сграда за шест групи, намираща се в ж.к.Запад.

В настоящият момент децата в ДГ”Зорница” се отглеждат и възпитават в две самостоятелни сгради:

  • централна сграда, намираща се на ул.“Княгиня Евдокия“ № 39 с една яслена и пет градински групи;
  • филиал в ж.к.Запад, ул.“Георги Ковачев“ № 13 с две яслени и четири градински групи.